ВООЗ: 500 мільйонів людей можуть опинитися у злиднях через COVID-19

ВООЗ: 500 мільйонів людей можуть опинитися у злиднях через COVID-19

Проблеми із системами охорони здоров’я в пандемію призвели до того, що понад півмільярда людей у ​​всьому світі опинилися під загрозою бідності.

Про це повідомили ВООЗ та Світовий банк. Прес-реліз доповідей організацій розміщено на сайті ВООЗ.

За даними організацій, причина бідності, що насувається, полягає в тому, що пацієнтам доводиться самим оплачувати медичні послуги.

Як з’ясували ВООЗ та СБ, пандемія призвела до збоїв у наданні медичної допомоги, викликала серйозну напругу в системах охорони здоров’я громадян у всьому світі. В результаті охоплення населення імунізацією знизилося вперше за останні 10 років. Зросла смертність від туберкульозу та малярії.

Усі уряди мають негайно відновити та прискорити зусилля, щоб кожен громадянин міг отримати доступ до медичних послуг, не побоюючись фінансових наслідків, – заявив голова ВООЗ Тедрос Адзаном Гебрейєсус.

Він рекомендував лідерам країн збільшити витрати на охорону здоров’я.

Раніше стало відомо, що пандемія коронавірусу сильно вдарила по російському фітнес-ринку. Число зайнятих у цій індустрії скоротилося майже в 1,5 рази, галузь втратила близько 40% гравців, різко збільшилася кількість клієнтів, які бажають повернути абонементи.

Британські вчені змоделювали вплив штаму «омікрон» на загальний перебіг пандемії. Вони з’ясували, що за оптимістичного сценарію протягом зими в Англії від вірусу можуть померти 24,7 тисячі осіб, за песимістичного — 74,8 тисячі.

Поділитись