Саакашвілі повідомив про неможливість бути присутнім на суді через проблеми зі здоров’ям

Саакашвілі повідомив про неможливість бути присутнім на суді через проблеми зі здоров’ям

Стан здоров’я не дозволить екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі бути присутнім на судовому засіданні.

Воно пройде у четвер, 9 грудня. Міський суд Тбілісі має розглянути справу про незаконне перетинання кордону. Про своє самопочуття політик написав на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Через стан здоров’я завтра я не буду присутній на судовому процесі. Єдине, через що я обов’язково хотів прийти до суду, це підтримка тих людей, які кілька місяців пригнічуються через мене. Ці люди мають бути негайно звільнені, повідомив Саакашвілі.

Перше засідання Тбіліського міськсуду у справі про незаконне перетинання Саакашвілі державного кордону Грузії відбулося 16 листопада. Тоді політика також не було на засіданні.

Саакашвілі заарештували 1 жовтня, одразу після того, як він перетнув грузинський кордон. На батьківщині проти політика порушено низку кримінальних справ. У Тбілісі неодноразово попереджали екс-президента про те, що його заарештують одразу після приїзду до країни. Саакашвілі заперечує звинувачення та вважає себе політв’язнем.

Нині Михайло Саакашвілі перебуває у військовому шпиталі міста Горі, він проходить там лікування після 50-денного голодування у в’язниці.

Раніше екс-президент Грузії заявив, що він припиняє медичне лікування на знак протесту. Причиною стало посилення правил прийому відвідувачів з боку керівництва шпиталю, в якому зараз перебуває політик.

Поділитись