У США знайшли кандидата для налагодження відносин із Росією

У США знайшли кандидата для налагодження відносин із Росією

Американський політолог Брюс Маркс назвав чинного голову Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса найкращою кандидатурою для налагодження відносин між США та Росією.

Він зазначив, що поїздка до Москви директора управління не є частиною його звичайних обов’язків.

«Сполучені Штати намагаються налагодити відносини із Росією, Росія намагається налагодити відносини зі Штатами. Я знаю Вілла Бернса, він був послом США в Росії років десять тому, і я думаю, що США намагаються використати його знання про Росію, його зв’язок, щоб подолати ті труднощі у відносинах, що у нас зараз є. Тому, як на мене, це цікаве рішення — надіслати Вілла Бернса. Просто так главу ЦРУ не відправляють до Росії, а якщо й роблять, то лише каналами безпеки», — підкреслив експерт.

Він вважає, що саме це стало причиною, через яку Бернса поставили на чолі делегації США. За його словами, приїхати з візитом до Росії могли держсекретар Ентоні Блінкен або віце-президент Камала Харріс, але приїхав голова ЦРУ, оскільки він добре знає країну і здатний досягти прогресу у налагодженні відносин між Москвою та Вашингтоном.

Поділитись