У Туреччині попередили про відмову від зброї РФ

У Туреччині попередили про відмову від зброї РФ

Конкуренція Росії та Туреччини в Сирії може призвести до можливої ​​відмови Анкари від поставок російської зброї.

Про це попередив професор Саліх Йилмаз, викладач Університету Йилдирим Беязіт в Анкарі.

За його словами, постачання російського озброєння до Туреччини роблять йому «велику рекламу», тому від них скоріше виграє Москва, ніж Анкара. «Іншими словами, вирішальну роль відіграє не Росія, а Туреччина, яка може набувати більше зброї. І, навпаки, у міру посилення конкуренції між Росією та Туреччиною, Туреччина може відмовитися від закупівлі зброї у Росії», – зазначив Йилмаз.

Раніше стало відомо, що Міноборони Росії посилює регіональне авіаційне угруповання на півночі Сирії через те, що Туреччина може незабаром розпочати нову військову операцію в регіоні. За словами джерел у сирійській опозиції, одна пройде у провінції Ідліб на північному заході, друга — у провінції Ель-Хасака на північному сході країни. Пізніше повідомлялося, що бойові дії можуть розпочатися вже 2 листопада.

Також зазначалося, що в регіон перекинули ударні вертольоти Мі-8АМТШ та Ка-52 «Алігатор», а також винищувачі Су-35С та винищувачі-бомбардувальники Су-34. Крім того, шість гелікоптерів і один літак Повітряно-космічних сил Росії помітили на актуальному знімку авіабази в місті Ель-Камишли біля сирійсько-турецького кордону.

Поділитись