Європа притягне до відповідальності РФ та КНР через екологію

Європа притягне до відповідальності РФ та КНР через екологію

Європейський Союз використовує свій кліматичний план як торговельну зброю.

З його допомогою він змушує основні країни-забруднювачі дотримуватися суворих стандартів суспільства. Про це розповів прем’єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо, пише Bloomberg.

За його словами, кліматичний план надає Євросоюзу технологічну та економічну перевагу. Його можна використовувати як торговельну зброю, примушуючи менш розвинені країни дотримуватись суворих екологічних стандартів, підкреслив Де Кроо.

Він додав, що країни третього світу зобов’язані відповідати всім вимогам ЄС у контексті екології, якщо вони мають намір експортувати до Європи свою продукцію. На викиди вуглецю Європейський Союз готує прикордонний податок. Він стягуватиметься з товарів з юрисдикцій з нижчими екологічними зобов’язаннями.

Де Кроо повідомив, що великих забруднювачів, таких як Росія та Китай, необхідно підштовхнути до зобов’язань щодо скорочення викидів вуглекислого газу, як це зробили в Європі. А якщо ні, то ці країни необхідно притягнути до відповідальності. Прем’єр-міністр Бельгії також дорікнув владі Китаю та Росії за те, що ті не відправили своїх представників на конференцію до Глазго.

Поділитись