У США закликали росію вивести свої війська з території України

У США закликали росію вивести свої війська з території України

Якщо вас турбують військові можливості українців — виводьте свої війська і залиште Україну в спокої.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі у відповідь на заяви глави МЗС рф Сєргєя Лаврова.

Під час брифінгу для журналістів Кірбі прокоментував звинувачення Лаврова в ескалації війни через підготовку Вашингтона до передачі Києву літаків F-16, які, як стверджує російський міністр, матимуть можливість нести ядерну зброю.

«Мета надання сучасних винищувачів — допомогти Україні захистити себе, захистити свій повітряний простір і свою територіальну цілісність. Але я б хотів сказати міністру Лаврову: якщо вас так турбує український військовий потенціал, то ви маєте вивести свої війська та залишити Україну», — заявив Кірбі.

На запитання, чи розглядається варіант передачі F-16, які можуть нести ядерну зброю, речник відповів, що президент США Джо Байден послідовний у тому, що він не хоче бачити ескалації війни, і точно не хоче бачити її в ядерній сфері. Попри це, Кірбі не став обговорювати можливості американських літаків, які готуються до передачі Україні, і наголосив, що саме рф займається ядерними погрозами.

«Це не США розкидаються безрозсудною ядерною риторикою — це такі люди, як міністр закордонних справ Лавров і президент путін, а також його речник Пєсков розповідають про ядерний потенціал рф», — зауважив Кірбі.

Поділитись