У США заявили, що путін не має права ставити Україні умови про мир

У США заявили, що путін не має права ставити Україні умови про мир

путін не має права ставити Україні умови про мир.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

«Він не в тому становищі, щоб диктувати Україні, що вона має робити для встановлення миру. У ході цього несправедливого та неспровокованого вторгнення було поранено та вбито сотні тисяч солдатів. Він міг би покінчити з цим сьогодні, якби хотів це зробити», — заявив Остін.

Також Остін заявив, що війна в Україні вступила в ключову стадію і повідомив про необхідність нарощування поставок зброї Україні.

Відреагував на слова російського диктатора Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ця пропозиція не є добросовісною, і насправді означає, що рф хоче досягти своїх військових цілей, розраховуючи також на значно більшу територію, ніж вона змогла окупувати досі», — заявив Столтенберг.

Він наголосив, що не вважає пропозицію путіна в питанні України «мирною», а всі країни Альянсу продовжать надавати Києву військову підтримку.

Міністерство закордонних справ України заявило, що заяви путіна про мир є маніпулятивними, він хоче продовжувати війну.

«Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру в Швейцарії, путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті. Поява заяв путіна саме за день до початку саміту свідчить про те, що росія боїться справжнього миру», — заявили у МЗС.

Поділитись