У США створять третю політичну партію

У США створять третю політичну партію

Колишні члени Республіканської та Демократичної партій США заявили про створення третьої політичної сили у країні.

Про це повідомляє Reuters. Партію створять, щоб звернутися до мільйонів виборців, які стривожені, на їхню думку, недієздатною двопартійною системою Америки.

Як пише агентство, партія буде сформована шляхом злиття трьох політичних сил: організації “Serve America Movement”, руху “Renew America Movement” та партії “Forward Party”, яка заснована колишнім кандидатом у президенти США від демократів Ендрю Янгом.

«Десятки колишніх чиновників від Республіканської та Демократичної партій оголосили в середу [27 липня] про створення нової національної політичної третьої партії, щоб звернутися до мільйонів виборців, які, за їхніми словами, стривожені тим, що вважають дисфункціональною двопартійною системою Америки», — повідомляє Reuters.

Співголовами партії під назвою “Forward (Вперед)” спочатку будуть колишній губернатор штату Нью-Джерсі від республіканців Крістін Вітман і колишній кандидат у президенти від демократів Ендрю Янг.

Восени лідери проведуть серію заходів у 20 містах, щоб заручитись підтримкою електорату. Офіційне відкриття відбудеться 24 вересня у Х’юстоні, а перший національний з’їзд партії наступного літа.

Поділитись