У США розповіли про консультації з союзниками щодо санкцій проти Росії

У США розповіли про консультації з союзниками щодо санкцій проти Росії

США консультуються з європейськими союзниками щодо їх побоювань у разі запровадження санкцій проти РФ.

Про це в ефірі CNBC повідомила американський міністр фінансів Джанет Єллен. Вона зазначила, що санкції, що спільно розробляються, зможуть стати відчутною відповіддю для російської економіки.

Ми хочемо зберегти єдність із нашими союзниками. Звичайно, економічні зв’язки між Росією та Європою міцніші, ніж між Росією та Сполученими Штатами. Тому ми дуже тісно працюємо з ними, щоб зрозуміти їхню стурбованість і переконатися, що ми приймаємо їх у розрахунок у розробці нашої відповіді Росії, — сказала Йеллен.

Вона також нагадала, що раніше президент США Джо Байден пообіцяв застосувати проти Росії “суворі” санкції у разі вторгнення в Україну. За словами міністра, заходи, що розробляються разом із європейськими партнерами, зможуть стати по-справжньому «відчутними» для економіки РФ.

Президент США Джо Байден виступає напередодні на прес-конференції. присвяченій його першому році перебування на вищій державній посаді, заявив, що у разі загострення ситуації навколо України Вашингтон готовий прийняти пакет із небувалими раніше санкціями. Серед може бути не тільки відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, а й заборона російським банкам на операції з доларом.

Останнім часом на Заході неодноразово звинувачували Росію у підготовці до вторгнення в Україну. Карту розташування російських військ уздовж кордону з Україною раніше склала і опублікувала газета The New York Times. Видання зазначало, що війська нібито загрожують ескалацією конфлікту із сусідньою державою та теоретично можуть «відкрити новий фронт».

Поділитись