У США розкрили таємне значення поїздки Путіна до Китаю

У США розкрили таємне значення поїздки Путіна до Китаю

Президент РФ Володимир Путін недарма здійснив візит до Пекіна на відкриття Олімпійських ігор.

Поїздка дозволила йому заручитись підтримкою КНР для подвійного удару по позиціях США в Євразії, повідомляє американське видання The Hill.

Автор публікації зазначає, що Пекін допоможе Путіну кинути виклик не лише Вашингтону, а й міжнародній спільноті. Китай забезпечить російського лідера економічним рятувальним колом.

[Президент США Джо] Байден говорив, що Вашингтон не хоче, щоб “Північний потік – 2” запрацював, якщо Росія вторгнеться в Україну. Проте російський президент опинився крок попереду. У Пекіні Володимир Путін оголосив про нові нафтогазові операції з Китаєм на суму $117,5 млрд, — наголошує видання.

У The Hill упевнені, що нові угоди між Москвою та Пекіном можна вважати своєрідним посланням до Заходу. З нього випливає, що Росія та КНР об’єдналися перед конфронтацією з Вашингтоном.

Раніше стало відомо, що Китай вирішив посилити тиск на Сполучені Штати на тлі підвищення напруги в українському питанні, вважає політолог Сергій Марков. За його словами, про це свідчить заклик МЗС КНР до США анулювати угоду щодо постачання зброї Тайваню. Тим самим Пекін допомагає Москві як союзнику та одночасно створює великі проблеми для американців, додав Марков.

Поділитись