У США прогнозують прорив ЗСУ в районі населеного пункту Роботине

У США прогнозують прорив ЗСУ в районі населеного пункту Роботине

Українські сили оборони задіяли нові резерви у рамках наступу на півдні.

Про це пише Washington Post.

Повідомляється, що минулого тижня Україна вирішила відправити на поле бою резервний 10-й армійський корпус, який має на озброєнні важку техніку західного зразка.

Аналітики зазначають, що прорив українських військ може статися в районі населеного пункту Роботине, який знаходиться менш ніж за 1,5 милі (2,4 км) від основної лінії оборони рф.

У статті підмічають, що на початковому етапі контрнаступу українських військ на початку червня сили 9-го армійського корпусу використовували щойно отриману західну техніку, але зазнавали втрат. До того ж, росіяни підготувалися до оборони та облаштували мінні поля, що уповільнило просування українських військових.

Наступна фаза контрнаступу, за словами аналітиків, покладалася на атаки піхотних підрозділів. Україна намагалася здобути перевагу над ворогом за допомогою асиметричних методів ведення бою, проте це також не призвело до прориву.

Після того, як Україна вирішила відправити на поле бою резервний 10-й армійський корпус, який має на озброєнні важку техніку західного зразка, бої на півдні різко активізувалися.

«Останній тиждень боїв був важливим, тому що вони вирішили більше задіяти другий ешелон своїх військ. Поки неясно, чи зазнали російські війська достатніх втрат, щоб створити умови для прориву ЗСУ. На цьому етапі ми чекаємо та спостерігаємо», — зазначив військовий аналітик Роб Лі, який тільки-но повернувся з фронту.

Поділитись