У США назвали проблему України на фронті

У США назвали проблему України на фронті

Проблема України — не Республіканська партія, а математика. Їй потрібно більше солдатів і боєприпасів.

Про це повідомив сенатор-республіканець Джей Ді Венс.

У колонці для The New York Times Венс продовжив обстоювати ізоляціоністські погляди і переконання, що Сполучені Штати надто багато витрачають на підтримку України.

Сенатор стверджує, що навіть якщо Конгрес погодить пакет на $60 млрд, це не змінить хід війни, в якій Україна, на його думку, не може перемогти.

«Шістдесят мільярдів доларів — це лише частина того, що потрібно для того, щоб переломити ситуацію на користь України.
Але нам бракує потужностей для виробництва тієї кількості зброї, яка потрібна Україні для перемоги у війні. Ця реальність має бути врахована в майбутній політиці щодо України, від подальшої допомоги з боку Конгресу до дипломатичного курсу, визначеного президентом», — пише Венс.

За його словами, хоча Сполучені Штати і подвоїли виробництво 155-мм снарядів, це “менше десятої частини від того, що просить Україна”. Така сама ситуація, за твердженням Венса, і з системами Patriot.

«США виробляють лише 550 ракет для Patriot щороку. Якщо ми приймемо додатковий пакет допомоги, який зараз розглядається в Конгресі, ми можемо потенційно збільшити виробництво до 650, але це все одно менше третини того, що потрібно Україні», — додав він.

Поділитись