У США назвали відповідь на загрозу гіперзвукового блоку “Авангард”

У США назвали відповідь на загрозу гіперзвукового блоку “Авангард”

У разі удару по США гіперзвуковою зброєю американські підводні човни можуть знищити країну, яка напала, пишуть американські ЗМІ.


Видання National Interest задалося питанням про те, яку загрозу для США становить гіперзвуковий блок «Авангард».
NI пише, що «гіперзвук», якщо «буде повністю реалізований і стане ядерною», виявиться «технічним і стратегічним викликом для американської оборони», адже «ППО просто може не вистачити часу, щоб знайти і відстежити» ракету.

«Якщо американські ядерні пускові установки, міжконтинентальні балістичні ракети або навіть ядерні стратегічні бомбардувальники наземного базування будуть виведені з ладу або знищені, у США все ще залишаться варіанти, за допомогою яких можна нанести удар у відповідь», – пише NI.

На думку видання, противник США все одно опиниться під загрозою «повного ядерного знищення», оскільки у США є атомні підводні човни з балістичними ракетами, які «в будь-який момент можуть знищити цілі країни».

Крім того, військові і промисловість США працюють над новими розробками, які дозволять створити «безперервну траєкторію» гіперзвукового зброї за допомогою мережевих технологій, супутникових датчиків і зв’язку в межах і за межами земної атмосфери, йдеться в матеріалі.

Поділитись