США закликали Росію припинити розробку «літаючих Чорнобилів»

США закликали Росію припинити розробку «літаючих Чорнобилів»

США закликають Росію припинити розробки і впровадження нових видів ракет з ядерним двигуном, заявив спецпосланець президента США з контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі.

“Ми вважаємо, що така зброя взагалі не повинна існувати. Навіщо взагалі мати крилату ракету з ядерним двигуном? Це не що інше як літаючий Чорнобиль. Тільки уявіть, який радіоактивний викид буде (вона) створювати під час польоту. Немає ніякої логіки, яка б виправдовувала (існування) цих систем Судного дня. Я прямо говорив своїм російськими партнерам, що це витрачання величезних коштів, і їм потрібно припинити ці дестабілізуючі розробки”, – заявив він на слуханнях в комітеті сенату США з закордонних справ.

У вівторок комітет розглядав його кандидатуру на посаду заступника держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки.

Президент РФ Володимир Путін 1 березня 2018 року в посланні до Федеральних зборів розповів про новітні види стратегічного озброєння, в тому числі про гіперзвукових комплекси “Кинджал”, “Авангард”, “Буревісник”, бойовий лазер “Пересвет”, а також підводний безпілотник з ядерної силовою установкою “Посейдон”.

Раніше в Пентагоні визнали відставання від Росії і Китаю в сфері виробництва гіперзвукового зброї. Російські експерти оцінювали відставання приблизно в п’ять років.

Поділитись