У США назвали число померлих після щеплення вакцинами Pfizer і Moderna

У США назвали число померлих після щеплення вакцинами Pfizer і Moderna

Федеральна база даних США Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) назвала число громадян, які померли після вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляє видання The Epoch Time. Згідно зі звітами, 55 летальних випадків були зафіксовані серед тих, хто отримував щеплення вакцинами фармкомпаній Moderna і Pfizer / BioNTech. У деяких випадках пацієнти вмирали протягом декількох днів після вакцинації.

Так, в штаті Колорадо 66-річний чоловік, який проживав в будинку для літніх людей, після уколу відчував сонливість і цілий день не вставав з ліжка. На наступний день його знайшли в ліжку «блідим, з напіввідкритими очима і піною з рота». На той час він уже не дихав.

У деяких випадках смерть наставала у щеплених через кілька годин після вакцинації. У штаті Південна Дакота 93-річний чоловік, прищепити препаратом Pfizer / BioNTech 4 січня близько 11 ранку, через дві години почав відчувати себе погано. Він зізнався, що відчуває втому і не може продовжувати курс фізіотерапії. Потім у нього «тяжкі ноги», і він перестав дихати.
Крім летальних випадків, в США повідомляли про 96 небезпечних для життя ускладнення після вакцинації. Ще в 24 випадках громадяни заявляли про втрату працездатності. Також в базі зазначено, що 225 пацієнтам потрібна була госпіталізація після уколу вакцини від коронавируса, а ще понад 1,3 тисячі осіб звернулися в пункти невідкладної допомоги самостійно.

Раніше повідомлялося, що фармацевтична компанія Pfizer, один з виробників вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2, скоротить поставки препарату в європейські країни, поки модернізує виробництво. Поки точно невідомо, на який час скоротяться поставки, але, за попередніми прогнозами, ситуація зміниться в лютому.

Поділитись