Адміністрацію Трампа звинуватили у шахрайстві з вакцинами

Адміністрацію Трампа звинуватили у шахрайстві з вакцинами

Губернатори кількох штатів звинуватили адміністрацію Трампа в п’ятницю у шахрайстві. Вони закликали негайно розподілити мільйони доз вакцин проти COVID-19 із запасів, які є в міністерстві охорони здоров’я США.

Про це повідомляє Reuters.

Плутанина з приводу непередбаченого постачання вакцин, яке обіцяли губернаторам, але не вдалося здійснити, виникла внаслідок розсіяного дефіциту найамбітнішої та найскладнішої кампанії по імунізації в історії США.

Лише 10,6 мільйона американців отримали вакцину з тих пір, як минулого місяця федеральні регулятивні органи дозволили затвердити дві вакцини – від Pfizer Inc та BioNTech та другу від Moderna Inc, повідомляє Центр контролю та профілактики захворювань (CDC).

Цей підсумок далеко не відповідає 20 мільйонам щеплень, які адміністрація Трампа пообіцяла здійснити до кінця 2020 року, оскільки пандемія COVID-19 бушувала практично безконтрольно з постійно зростаючою рекордною кількістю інфекцій, госпіталізацій та смертей.

Кожна вакцина Pfizer і Moderna вимагає початкової дози та бустерного уколу з інтервалом у три тижні.

У вівторок міністр охорони здоров’я та соціальних служб Алекс Азар заявив, що адміністрація віддасть на потреби населення мільйони доз, які вона тримала в резерві для вакцінації, щоб допомогти стимулювати повільне розповсюдження перших доз для тих, хто найбільше потребує вакцини.

Поділитись