У США допустили ядерну катастрофу через Україну

У США допустили ядерну катастрофу через Україну

Конфлікт в Україні триває і може закінчитися ядерною катастрофою.

Так вважають політолог Колорадського університету Джайлз Девід Арсено (Giles David Arceneaux) та його колега з Військово-морського коледжу США Рейчел Текотт (Rachel Tecott), пише американський журнал The National Interest.

За словами експертів, у міру бойових дій, що тривають, кожна зі сторін скоригувала свої цілі. На думку політологів, Москва відмовилася від своїх початкових планів, а мінімальні завдання Києва – повернення звільнених російськими військами територій на півдні країни. Деякі політики пропонують керівництву України «розширити свої амбіції» та повернути території, які повернулися до складу Росії у 2014 році, зазначили вони.

Автори статті пишуть, що в США не замовкають суперечки: наскільки сильною має бути підтримка Вашингтоном України. Військові та політики висловлюють різні варіанти, ґрунтуючись на оцінках загрози ядерної війни.

“Ймовірність застосування ядерної зброї може бути низькою, але вона не дорівнює нулю”, – припустили фахівці.

На думку політологів, США слід ретельно проаналізувати цей варіант, щоби вибудовувати свою політику в Україні.

Раніше путін заявив, що Москва не загрожує ядерною зброєю, але готова захищати суверенітет держави. За його словами, першоджерелом риторики навколо можливості ядерної війни є західні політики.

Поділитись