У Сирії терористи напали на автобуси та розстріляли людей

У Сирії терористи напали на автобуси та розстріляли людей

Щонайменше дев’ять людей загинули під час нападу терористів на три автобуса, що слідували по шосе Саламія – Атрая в сирійській провінції Хама.

Про це повідомив телеканалу Syria її губернатор Тарек Крейшаті.

“Військовослужбовці сирійської армії відновили зараз контроль над шосе і забезпечили безпечний проїзд по ньому автотранспорту”, – зазначив він. За словами Крейшаті, число загиблих в результаті цієї збройної вилазки на даний момент складає дев’ять осіб. “До місця події попрямували сім машин швидкої допомоги, які доставили поранених в лікарні Хами і Салам”, – вказав губернатор.

Як раніше повідомила газета Al-Watan з посиланням на військове джерело, всі загиблі є мирними громадянами. За відомостями новинного порталу Al-Masdar, озброєну вилазку зробила діюча в цьому районі банда, яка входить до складу екстремістського угрупування “Ісламська держава”. Сирійські військовослужбовці, які прибули на місце, переслідують бойовиків. Очевидці повідомили про сильну перестрілці, яка йде в районі Атрая між солдатами і терористами.

30 грудня інша банда ІГІЛ атакувала пасажирський автобус на шосе Пальміра – Дейр-ез-Зор. Жертвами нападу стали 25 осіб, ще 13 постраждали. Бойовики спалили транспортний засіб і зникли в Сирійській пустелі в прикордонному районі Ет-Танф. Військовослужбовці надали допомогу пораненим і доставили їх в лікарню в Дейр-ез-Зорі.

Терористи помітно активізували свої вилазки з початку грудня в трикутнику на стику провінцій Алеппо, Хама і Ракка. Командування ЗС Сирії перекинуло туди підкріплення, що допомогло урядовим військам зберегти контроль над стратегічним шосе на Алеппо. В ході боїв було знищено 39 бойовиків.

Раніше банди ІГІЛ просочувалися з межують з Іраком районів до Пальмірі і Дейр-ез-Зору. Вони нападали на армійські блокпости і військово-транспортні колони. У травні терористи намагалися захопити нафтові родовища Ес-Саура і Ет-Тайім на півдні Ракка. Однак урядові сили відбили напад і відкинули противника в пустелю, ліквідувавши кілька десятків бойовиків.

Поділитись