У Сенаті США голосуватимуть за надання допомоги Україні

У Сенаті США голосуватимуть за надання допомоги Україні

Сенат США вчора зробив новий крок до ухвалення законопроекту про допомогу Україні.

Пройшло процедурне голосування, під час якого 67 сенаторів (серед них – 18 республіканців) проти 27 проголосували за продовження розгляду документа.

Він передбачає виділення 60 мільярдів доларів Україні, а також коштів для Ізраїлю та Тайваню – але без згадки про мексиканський кордон.

Голосування за законопроект загалом відбудеться, ймовірно, у вівторок. Лідери сенатських демократів та республіканців уже закликали його підтримати.

При цьому попереду ще довгий процес розгляду правок. І республіканці зараз пропонують вносити в законопроект посилення кордону, які оспорюються демократами. А деякі із сенаторів-республіканців вносять правки, які взагалі викреслюють із документа та допомогу Україні, пише New York Times.

Але навіть якщо Сенат ухвалить законопроект, перспективи його проходження через Палату представників залишаються туманними, вважає NYT. Ідея виділити гроші Україні без зміцнення кордону з Мексикою «зіштовхується зі стійкою опозицією» у нижній палаті Конгресу. А речник Майк Джонсон ризикує втратити свою посаду, якщо поставить законопроект на голосування.

Поділитись