У Росії відповіли на заяву Києва про військову базу в Криму

У Росії відповіли на заяву Києва про військову базу в Криму

Українське командування демонструє «професійну неотесаність», роблячи висловлювання про спроби Москви панувати в Середземному морі завдяки володінню Кримом.

Про це заявив депутат Держдуми від півострова Руслан Бальбек. Він закликав українських військових частіше дивитися карту тактичної і стратегічної обстановки в світі. “Глава Генштабу збройних сил України знаходиться під впливом наступальних доктрин, популярних в Києві, але хочу зауважити, що ще існують доктрини оборонні, і Крим цьому яскравий приклад”, – підкреслив Бальбек.

За його словами, Росія «не лізе» в Середземномор’ї, проте і небажаних гостей звідти не вітає. При цьому в регіоні знаходиться безліч кораблів і підводних човнів НАТО, а також військових баз Північноатлантичного альянсу. «І яким чином наш півострів може впливати на стабільність Північної Африки – справжня загадка», – додав парламентарій.

“Так, сьогодні Крим – це потужний позиційний оборонний рубіж, здатний контролювати всю акваторію Чорного і Азовського морів, [але] не більше”, – резюмував Бальбек.

Раніше начальник Генштабу Руслан Хомчак заявив, що Москва розглядає Крим як військову базу, покликану «кошмарити» всю Європу і Північну Африку. «Щоб ви розуміли – Крим Росії потрібен зовсім не як місце для відпочинку росіян», – підкреслив він.

Поділитись