Крим скличе міжнародний трибунал

Крим скличе міжнародний трибунал

Керченський інцидент буде розглянуто в рамках трибуналу. Про це розповів глава робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії Олександр Молохов.

«Він стане особливим судовим процесом», – пояснив Молохов. За його словами, ініціатор псуда – міжнародна асоціація «Таврида», яка є громадським представництвом Криму в Брюсселі, проведення трибуналу заплановано на весну 2020 року, а його засідання повинні пройти в різних країнах – Західної Європи або Латинської Америки.

Участь в роботі трибуналу візьмуть незалежні експерти з числа відомих громадських діячів – соціологи, політологи, економісти, – які не мають відношення до країн – учасниць інциденту – Росії та Україні.

«Будуть прокурор, судді, захист, запрошені експерти», – повідомив Молохов, зазначивши, що відбір кандидатур вже почався.

Він додав, що в рамках трибуналу відбудеться слідчий експеримент, а сам суд хоч і не може вважатися повноцінною заміною офіційного судового розгляду, однак, не виключено, зуміє змінити громадську думку в країнах Заходу і третього світу щодо передвиборної провокації екс-президента Петра Порошенка.

Поділитись