У рф загинув підозрюваний у причетності до теракту у «Крокусі»

У рф загинув підозрюваний у причетності до теракту у «Крокусі»

Телеграм-канали повідомляють про загибель у відділі поліції підозрюваного у причетності до теракту у «Крокусі». Вони стверджують, що уродженця Чечні Асхада Успанова було затримано через кілька годин після трагедії в концертному залі і загинули після тортур.

Про це передає російське видання «Baza».

Як з’ясувала «База», затримання Успанова не було пов’язане із нападом на людей у «Крокус сіті холі». За словами джерел, 31-річного Асхада дійсно було затримано на Пролетарському проспекті 22 березня. Проте затримали його о 16 годині 50 хвилин, тобто не після теракту, а за кілька годин до теракту. При цьому Успанова затримували не співробітники спецслужб, а звичайні ППСники. Приблизно через 10 хвилин після затримання його було доставлено до ОВС районом Москворіччя-Сабурово, після чого Асхада помістили до спецприймача. На Успанова було оформлено протокол про дрібне хуліганство. Через півтори години Успанов уже був мертвий.

За даними «Бази», вже пізніше під час опитувань поліцейські пояснили, що виявили тіло Успанова о 18:22, після чого викликали медиків. Лікарі швидкої допомоги, що приїхали, констатували смерть Асхада о 18:36, за півтори години до теракту.

При цьому «Базі» невідома точна причина смерті Успанова. Документально її було оформлено як суїцид — на ґратах лампи над дверима нібито було виявлено шнурок, за допомогою якого, за словами поліцейських, затриманий вчинив суїцид. Проте рідні чоловіки стверджують, що Успанов міг убити. Крім того, різні канали повідомляють, що у Успанова зламані ребра. Мати Асхада вважає, що її син не міг вчинити суїцид, а незадовго до загибелі він зателефонував дружині і повідомив, що посварився зі співробітниками поліції.

Нагатинський міжрайонний слідчий комітет уже проводить перевірку. Також будуть опитані двоє оперативних чергових: 31-річна лейтенант поліції та 35-річний капітан поліції, які чергували цього дня. Щонайменше слідчих цікавить питання, чому у затриманого не було вилучено шнурки.

Поділитись