У Польщі задумалися про початок «превентивної війни» з Росією через Молдову

У Польщі задумалися про початок «превентивної війни» з Росією через Молдову

Країнам ЄС необхідно розпочати «превентивну» війну проти Росії, щоб захистити Молдову від впливу Москви.

Про це заявив польський журналіст Войцех Якубік у матеріалі для видання Biznes Alert.

«Пора завдати попереджувального удару. Не з допомогою танків, а з допомогою політики, правничий та фінансів. Якщо ми надамо допомогу Кишиневу, ми позбавимося чергової точки дестабілізації на карті Європи», — вважає публіцист.

Якубік також заявив, що Росія використовує борги Кишинева перед компанією “Газпром”, щоб вплинути на політику Молдови. За його словами, ситуацію посилює європейська газова криза.

Раніше член Ради Федерації Олексій Пушков прокоментував заяву глави МЗС Молдови Миколи Попеску про стратегічне партнерство з Москвою. За словами Пушкова, Кишинів має намір бути найближчим союзником США, а не партнером Росії. «У політиці та дипломатії слова покликані маскувати справжні наміри. Стежити слід не за словами, а за діями», – пояснив Пушков.

Молдова зіткнулася з енергетичною кризою через контракт, що закінчився в жовтні, з «Газпромом». Республіка хотіла укласти нову угоду на пільгових умовах, проте постачальник вимагав спершу виплатити заборгованість. 29 жовтня країні все ж таки вдалося домовитися з «Газпромом» про укладення контракту на п’ять років за умови проведення аудиту боргів у 2022 році.

Поділитись