У Польщі розповіли про підготовку до війни

У Польщі розповіли про підготовку до війни

Польський журналіст Томаш Мацейчук розповів в інтерв’ю про те, як його країна готується до війни.

Він зазначив, що будь-який конфлікт, що відбувається на польсько-білоруському кордоні, так чи інакше є протистоянням між НАТО і ОДКБ. Польща вирішила серйозно наростити обороноздатність через те, що Варшава серйозно ставиться до заяв про можливу війну між Заходом і Росією, а також на тлі прикордонного конфлікту з Білорусією, повідомив експерт.

«Польща вирішила збільшити кількість своїх солдатів зі 150 тисяч до 300 тисяч, купує сотні танків “Абрамс” та сотні бронемашин МРАП, а також винищувачі F-35 та ППО “Патріот”. Польща всерйоз готується до потенційного конфлікту з Москвою та Мінськом, а поляки цю підготовку оцінюють як зрозумілу та потрібну», — наголосив журналіст, зазначивши, що Польщі не вдасться вийти з цього протистояння переможцем, не маючи підтримки в особі США та інших західних союзників.

Раніше постійний представник Білорусі при ООН Валентин Рибаков відкинув звинувачення у тому, що Мінськ не надає та відмовляє у передачі гуманітарної допомоги мігрантам на кордоні з Польщею. За його словами, Польщі не важко передати допомогу безпосередньо, у тому числі на нейтральній смузі. Рибаков підкреслив, що для цього варто «лише руку простягнути».

Поділитись