У Польщі вигадали нові санкції проти Росії

У Польщі вигадали нові санкції проти Росії

Черговий пакет санкцій щодо Росії має стосуватися технологій подвійного призначення, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач в ефірі радіостанції RMF.


«У цьому пакеті насамперед мають бути чергові технології, які можуть бути використані двома способами, тобто подвійні технології, які використовуються у промисловості, але також можуть застосовуватися у військовій промисловості», – передає ЗМІ його слова.

Також Пшидач додав, що Туреччина має перестати бути транзитним пунктом на шляху росіян до Європи, відповідаючи на запитання про те, що багато росіян в умовах введених обмежень на перельоти в ЄС та перетин кордонів сушею Польщею та країнами Балтії приїжджають до Європи через турецьку територію.

За його словами, «слід посилити тиск на Туреччину не тільки з європейських столиць, але також і з Брюсселя, щоб закрити цю дорогу».

Крім того, щодо польської політики, представник МЗС нагадав, що республіка впускає з Росії «передусім тих, хто має гуманітарні візи і залишає Росію з політичних причин».

Поділитись