Дуда заявив про бажання вимагати від Росії репарації

Дуда заявив про бажання вимагати від Росії репарації

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про бажання вимагати від Росії репарації.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Wprost. За його словами, Німеччина розпочала Другу світову війну та напала на Польщу. Пізніше до війни приєдналася і Росія, тому репарації має виплачувати і РФ.

«Думаю, ми маємо це зробити. Я не бачу причин, через які ми не повинні цього добиватися», – сказав Дуда.

Однак він наголосив, що у конфлікті навколо репарацій від Німеччини, яких добивається Польща, винна не Варшава, а Берлін.

«Якщо сьогодні хтось каже, що ми надмірно розпалюємо конфлікт, вимагаючи репарацій, то нехай запитують німців, чому 1939 року вони почали цей конфлікт», – заявив Дуда.

Раніше польський сейм схвалив резолюцію із вимогою до Німеччини виплатити репарації за збитки часів Другої світової війни. У документі йдеться, що влада Німеччини повинна беззастережно взяти на себе політичну, історичну, юридичну та фінансову відповідальність за всю шкоду, заподіяну Польщі.

При цьому голова правлячої партії Польщі «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що зараз Польща не зможе отримати репарації від Росії. Він висловив сподівання, що РФ колись приєднається до цивілізованих країн, які дотримуються певних правил.

Поділитись