У Німеччині зафіксовано понад 300 правопорушень проти росіян

У Німеччині зафіксовано понад 300 правопорушень проти росіян

З початком військових дій Росії в Україні в Німеччині посилилася дискримінація людей з російським корінням, пише журнал Spiegel з посиланням на дані слідчих органів.

Повідомляється, що з 24 лютого берлінській поліції стало відомо про 86 фактів прояву ворожості стосовно вихідців із РФ, а у всій Німеччині зафіксовано вже 318 таких випадків. Йдеться про псування майна, образи та погрози в Інтернеті та на вулиці, хоча більшість уродженців Росії, які живуть у Німеччині, не підтримують події в Україні.

Нас усіх постійно змішують в одну купу, ставлять в один ряд із путіним тільки тому, що ми колись жили в Радянському Союзі, — сказав Дітмар Шульмейстер, який агітує за інтереси російських німців у Північному Рейні — Вестфалії.

Зазначається, що багато німецько-російських клубів та організацій опинилися на межі краху і їм доводиться «виправдовуватися» за підтримку відносин з Росією. Так, виконавчий директор Німецько-російського форуму в Берліні Мартін Хоффманн заявив, що раніше форум часто захищав політику Кремля, але “все, у що ми вірили, тепер ставиться під сумнів”. При цьому він розкритикував західні санкції. На думку Хоффманна, обмеження ставлять російських громадян у становище жертв і зміцнюють уявлення, що західні країни не ставляться до них належним чином.

Поділитись