США оснащував Україну спеціальною зброєю та спорядженням

США оснащував Україну спеціальною зброєю та спорядженням

Американська газета Washington Post із посиланням на представника Пентагону повідомляє, що США ще у грудні 2021 року почали доставляти в Україну зброю для бойових дій у місті.

Джерелом цих відомостей став розсекречений перелік поставок. При цьому співрозмовник додав, що процес не припиняється, а Штати збільшують кількість консультацій з українською стороною під час кризи.

Пентагон ще у грудні оснащував Україну зброєю та спорядженням, придатними для ведення бойових дій у міських районах, повідомляє видання.

Зазначається, що якщо Москві вдасться встановити контроль над ключовими містами, війна може вилитися у міські битви, незважаючи на спроби українських військових виснажити російські сили. При цьому списки поставок Україні включають дробовики і спеціальні костюми для захисту солдатів, які працюють з боєприпасами, що не розірвалися. Це свідчить про підготовку українських збройних сил до ведення гібридної війни проти Росії, хоча президент США Джо Байден прямо унеможливив введення американських військ на територію України.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британі Борис Джонсон заявив, що до ідеї прямого військового протистояння між Росією та Заходом в Україні ще далеко. Він повідомив, що не знає жодної західної країни, яка б хотіла відправити свої війська на Україну, і висловився проти введення безпольотної зони над українською територією, пояснивши, що це може призвести до прямого конфлікту з РФ.

Тим часом Джонсон підкреслив, що ще кілька тижнів тому ніхто не повірив би, що європейські країни, такі як Великобританія чи Німеччина, відправлять зброю на Україну. При цьому, за його словами, Захід не намагається робити кроків, щоб на тлі ситуації навколо України «зменшити чиюсь політичну кар’єру в Москві». За словами політика, ціль Заходу полягає в тому, щоб «допомогти українському народу захистити себе».

Поділитись