У Німеччині підвищили рівень готовності військ на випадок ескалації в Україні

У Німеччині підвищили рівень готовності військ на випадок ескалації в Україні

Міністерство оборони Німеччини підвищило рівень готовності своїх військ у рамках Сил швидкого реагування НАТО на випадок можливої ​​ескалації в Україні.

Уточнюється, що йдеться лише про підготовку, але не про перекидання військових.

За запитом головнокомандувача об’єднаними силами в Європі генерала Волтерса і тісної координації з союзниками федеральний уряд підвищив рівень готовності сил бундесверу, які беруть участь у Силах, — йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що для перекидання сил НАТО потрібне рішення Ради Альянсу. Таким чином, уряди країн — учасниць освіти зможуть вести два треки політики щодо Росії — з одного боку, вони покажуть обороноздатність, що вселяє довіру, з іншого, «прикриють» союзників, але при цьому демонструватимуть готовність до діалогу.

Раніше посол РФ у Вашингтоні Анатолій Антонов заявив, що твердження США про відповідальність Росії за ескалацію навколо України є спробою чинити тиск на Москву і знецінити пропозиції у сфері безпеки. Він також звернув увагу на те, що готовність прийняти жителів Донбасу, які побоюються за свої життя, подається Штатами як спроба виправдання «неминучого вторгнення в сусідню країну».

Поділитись