У Нідерландах почнуть зачитувати обвинувальний акт у справі про MH17

У Нідерландах почнуть зачитувати обвинувальний акт у справі про MH17

У Нідерландах сьогодні почнуть зачитувати обвинувальний акт у справі про збитий літак Boeing рейсу MH17 на південному сході України.

Перед виступом прокуратури суд має оголосити рішення щодо опитування одного зі свідків – російського військовослужбовця. Він, за даними захисту, повинен пояснювати суду, чому літак технічно не міг бути збитий із російського ракетного комплексу «Бук».

Судовий процес у справі про трагедію рейсу MH17 розпочався у Нідерландах навесні 2020 року. По ньому проходять 4 особи – троє росіян та один українець. Їх звинувачують у тому, що вони за версією слідства займалися доставкою зенітної установки «Бук» в Україну з території Росії і збили лайнер.

Малазійський Boeing впав улітку 2014 року в Донецькій області України у зоні збройного конфлікту між самопроголошеними Донецькою та Луганською народними республіками з українськими військовими. На борту було 298 осіб – громадяни 10 держав, усі вони загинули. Київ одразу звинуватив в авіакатастрофі ополченців, але ті наголошували, що у них немає коштів, які б дозволили збити літак на такій висоті.

Поділитись