Нідерланди заявили про намір знову подати до суду на Росію у справі рейсу МН17

Нідерланди заявили про намір знову подати до суду на Росію у справі рейсу МН17

Нідерланди готують для подання до Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) позов проти Росії у справі про катастрофу малайзійського літака Boeing рейсу MH17 в Україні у 2014 році.

Про це повідомили RTL Nieuws.

Зазначається, що нова справа проти РФ «дуже багатообіцяюча». Так, у документі йдеться, що Москва нібито порушила Чиказьку конвенцію, за якою «кожна держава має утримуватись від застосування зброї проти цивільних літаків». Росію хочуть звинуватити у незабезпеченні безпеки польотів цивільної авіації.

Питанням подання цього позову після формування займеться новий уряд Нідерландів.

Крім того, у голландському МЗС уточнили, що остаточного рішення щодо позову ще не ухвалено. Однак питання стосується не можливості подання позову взагалі, а лише його формату. У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що стратегія майбутнього процесу є конфіденційною інформацією та не підлягає розголошенню.

Крім цього, у Нідерландах не виключили, що до позову проти Росії також може приєднатися Австралія. Справа в тому, що на борту МН17 було 39 громадян цієї країни.

За інформацією видання, у нижній палаті парламенту королівства відбувся конфіденційний брифінг, під час якого обговорювалися різні варіанти подання позову.

Лайнер Boeing 777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 Амстердам – ​​Куала-Лумпур, розбився на Донбасі 17 липня 2014 року. Жертвами катастрофи стали 298 людей.

Поділитись