У Нідерландах готують нову процедуру проти Росії у справі МН17

У Нідерландах готують нову процедуру проти Росії у справі МН17

У Нідерландах готують нову юридичну процедуру проти Росії у Міжнародній організації цивільної авіації ООН (ІКАО) у справі про катастрофу MH17.

Про це у вівторок, 30 листопада, повідомили джерела. За даними телеканалу RTL Nieuws, процедура буде «дуже багатообіцяючою».

Сторона звинувачення стверджує, що Росія нібито порушила Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, яка передбачає, що кожна країна має забезпечувати безпеку цивільних судів.

Уточнюється, що подання позову порушуватиме одне з питань нового кабміну Нідерландів, за яким залишиться остаточне рішення.

Нещодавно Нідерланди розпочали розслідування у справі про незакриття Україною свого повітряного простору, проте пізніше його призупинили.

Рішення у справі про аварію Boeing в Україні в липні 2014 року, який виконував рейс MH17, винесуть до кінця 2022 року.

Крах MH17 на сході України в 2014 році

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії в липні 2014 року під Донецьком. На борту було 298 осіб, усі пасажири загинули.

Київ звинуватив у катастрофі ополченців. Однак ті заявили, що не мають коштів, які дозволили б збити повітряне судно на такій висоті.

За фактом трагедії для розслідування обставин катастрофи було організовано спільну слідчу групу під керівництвом Генпрокуратури Нідерландів.

Пізніше були представлені проміжні підсумки, за якими за інцидентом нібито стоїть Москва. Суд у цій справі розпочався у Нідерландах 9 березня 2020 року, по ньому проходять росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко.

Поділитись