У НАТО оголошено тривогу через вихід у море російського АПЧ “Білгород”

У НАТО оголошено тривогу через вихід у море російського АПЧ “Білгород”

Командування Північноатлантичного альянсу оголосило екстрене попередження військово-морським силам країн, що входять до складу НАТО і є союзниками НАТО.

Причиною цього стало відправлення у відкриті води російського атомного підводного човна «Білгород», який є не лише одним з найпотаємніших підводних човнів, а й здатним нести ядерний підводний безпілотний апарат «Посейдон», здатний, за даними видання «La Repubblica», одним ударом викликати ядерне цунамі.

«Тривога походить із звіту розвідки НАТО, відправленого останніми днями найважливішим командуванням союзників. Повідомлення про пересування «Білгород», що увійшла в дію в липні. Тепер субмарина повернулася, щоб поринути в арктичні моря, і є побоювання, що місія підводного човна полягає в тому, щоб уперше випробувати торпеду «Посейдон», яку часто називають «зброєю Апокаліпсису». При розмірах 184 метри завдовжки та 15 метрів завширшки субмарина може переміщатися під водою зі швидкістю близько шістдесяти кілометрів на годину та з необмеженою автономією: приблизно 120 днів без необхідності повертатися на поверхню. Гребні гвинти також вважаються інноваційними, тому що вони призначені для захисту від сонара», – повідомляє італійське видання La Repubblica.

Поділитись