У МЗС Китаю відповіли на заяви Блінкена щодо України

У МЗС Китаю відповіли на заяви Блінкена щодо України

Китай дотримується незалежної позиції щодо кризи в Україні і вважає вкрай безвідповідальною поведінкою поширення належної інформації та тиск на Пекін.

Про це заявив сьогодні офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь.

Раніше у Білому домі анонсували телефонні переговори президента США Джо Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, присвячені українській кризі. Розмова відбудеться 18 березня близько 16:00 за московським часом.

При цьому держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що американський лідер має намір попередити свого китайського колегу про те, що США «вживуть заходів», якщо з’ясується, що Китай підтримує дії Росії в Україні. Блінкен додав, що Пекін зобов’язаний використати свій вплив на путіна та захищати міжнародні правила, але, «схоже, рухається у протилежному напрямку».

Коментуючи слова держсекретаря США, Чжао Ліцзянь наголосив, що Китай дотримується власної думки щодо війни в Україні.

«Щодо українського питання Китай завжди виносив незалежні міркування, засновані на суті справи, об’єктивним та справедливим чином», – зауважив дипломат.

Він також назвав «вкрай безвідповідальною поведінкою, яка не сприяє розв’язанню кризи», дію деяких людей у ​​США, які продовжують поширювати неправдиву інформацію, наклепувати і чинити тиск на Китай.

Поділитись