У Молдові заарештували майно олігарха

У Молдові заарештували майно олігарха

У Молдові заарештували шість квартир Володимира Плахотнюка.

Про це повідомляють кореспонденти «МИР 24» в Кишиневі.

Антикорупційна прокуратура вимагають також арешту нерухомості екс-лідера Демократичної партії в Швейцарії, Франції та Румунії. Там у нього також є яхта і машини.

«Суд тільки частково задовольнив запит прокурорів, схваливши арешт десяти об’єктів нерухомості: шести квартир і чотирьох нежитлових приміщень загальною вартістю 33 млн лей (близько 1,7 млн ​​євро)», – йдеться в повідомленні прес-служби Антикорупційної прокуратури.

Генпрокуратура Молдови пред’явила нове звинувачення втікача олігархові Плахотнюку 18 травня. За версією слідства бізнесмен причетний до висновку мільярда доларів з банківської системи країни. Суд Кишинева видав ордер на арешт Плахотнюка. За даними місцевих ЗМІ, олігарх після зміни влади в червні минулого року втік в США і знаходиться в Майямі.

На батьківщині його звинувачують за трьома статтями: створення організованого злочинного угруповання, вимагання та шахрайство в особливо великих розмірах. У Росії проти Плахотнюка також порушено кілька кримінальних справ за звинуваченнями в наркотрафік і відмиванні грошей. Він заочно арештований.

Поділитись