У Міністерстві торгівлі США заявили про експортне стримування Росії

У Міністерстві торгівлі США заявили про експортне стримування Росії

Існує необхідність підвищення ефективності експортного контролю, такий захід дозволить утримувати Росію від «агресивних і небезпечних дій», заявила помічник міністра торгівлі з контролю над експортом Теа Кендлер під час виступу на виставці Massachusetts Export Expo 2022.

Про це повідомляє журнал WorldECR.

Помічник міністра заявила про наміри Мінторгу запровадити посилений експортний контроль для протидії геополітичним суперникам США, таким як Росія та Китай. Про це серйозно замислилися після нового зростання напруженості та сигналів про зміцнення російсько-китайської співпраці.

«По-перше, [США] повинні використовувати експортний контроль, щоб гарантувати, що технологічні інновації не будуть спрямовані на руйнівні цілі, які завдадуть шкоди національній безпеці. Ми маємо намір ефективно використовувати експортний контроль для протидії китайській програмі військово-цивільної інтеграції, а також стримування Росії від агресивних та небезпечних дій», – заявила Кендлер.

Також помічник міністра сподівається, що контроль Мінторгу за експортом буде гарантією того, що влада не перешкоджатиме технологічному лідерству приватних компаній, і таким чином у США зможуть повернутися ресурси та кадри для подальших досліджень та майбутніх інновацій.

Поділитись