У Малайзії відмовилися вважати Росію винною в трагедії MH17

У Малайзії відмовилися вважати Росію винною в трагедії MH17

Прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад зробив заяву з приводу ситуації з розслідуванням трагедії Boeing-777-200 над Донбасом, що прямував за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур.

Про це повідомляє РИА “Новости”. За словами прем’єра, проведене розслідування не було дійсно інтернаціональним і ґрунтувалося на позиції постраждалих від катастрофи людей, чиї погляди не можуть бути справедливими і нейтральними. Сама ж Малайзія отримала доступ матеріалами розслідування після того, як були представлені доповіді.

“Нам потрібен дійсно нейтральний орган, який міг би провести розслідування”, – заявив Мохамад. Політик також заявив про готовність розглянути докази німецького детектива Йозефа Реша у справі про катастрофу, що не брала до уваги Спільна слідча група. Він підкреслив, що підстав для звинувачення російської сторони недостатньо.

“Я думаю, що у Росії зараз не найкращі відносини з Заходом. Але з іншого боку, потрібно знайти винну країну, пов’язану зі страховими виплатами”, – сказав Мохамад. Він також засумнівався в тому, що слідчим вдалося точно встановити, хто стріляв по лайнеру.

Фото РИА Новости.

Поділитись