Австралія впевнена в професіоналізмі слідчої групи у справі MH17

Австралія впевнена в професіоналізмі слідчої групи у справі MH17

Канберра впевнена в професіоналізмі Спільної слідчої групи, яка проводить розслідування катастрофи малайзійського лайнера рейса MH17, заявив в інтерв’ю РІА Новини посол Австралії в РФ Грейм Міхан.

У червні міжнародне слідство у розбився рейсу MH17 оголосило імена чотирьох підозрюваних. Згідно із заявою, серед підозрюваних – росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко. Слідство вважає їх причетними і до доставки ЗРК “Бук” на позицію на Донбасі, і до удару по малайзійському Boeing. Їм, як заявив представник ССГ, пред’являть звинувачення у вбивстві, а на їх арешт видадуть міжнародні ордери. У ССГ також повідомили, що суд у справі про катастрофу MH17 пройде в Нідерландах, він розпочнеться 9 березня 2020 року.

“Я не намагаюся сам аналізувати або ставити під сумнів докази, але я впевнений в професіоналізмі слідчих. Я знаю, що вони піддають дуже ретельному і уважному аналізу всі докази. Так що я думаю, після такого ретельного аналізу їх доводи мені здаються розумними “, – сказав він в інтерв’ю РІА Новини, відповідаючи на питання про нові дані розслідування.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії 17 липня 2014 року за Донецьком. На борту знаходилися 298юдей, всі вони загинули. Київ звинуватив у катастрофі ополченців, ті заявили, що не мають коштів, які дозволили б збити повітряне судно на такій висоті.

Спільна слідча група, яка під керівництвом генпрокуратури Нідерландів проводить розслідування обставин катастрофи, пізніше представила проміжні підсумки. Слідство стверджує, що Boeing був збитий з ЗРК “Бук”, що належав 53-й зенітній ракетній бригаді ЗС Росії з Курська.

Фото РИА Новости.

Поділитись