Так звана ДНР включила в обмін полоненими “цінного свідка” у справі “MH17”

Так звана ДНР включила в обмін полоненими “цінного свідка” у справі “MH17”

Самопроголошена Донецька народна республіка включила в список полонених для обміну з Києвом Володимира Цемаха, якого українські спецслужби затримали як “цінного свідка” у справі про збитий малайзійський “Боїнгу”.

Про це повідомила так званий омбудсмен ДНР Дар’я Морозова, передає РІА Новини. “Пану Цемаху був продовжений термін утримання під вартою. Я сподіваюся, що ми його скоро побачимо”, – сказала вона. Раніше дочка затриманого Марія повідомляла, що Київ неофіційно вже відмовився включати чоловіка в списки обміну.

Про затримання Цемаха в його власній квартирі на території самопроголошеної республіки стало відомо 4 липня. За словами його дочки, він був заарештований за звинуваченням у тероризмі, Київ пов’язує його зі справою збитого в 2014 році «Боїнга», оскільки в тому році він значився начальником ППО в місті Сніжне, поблизу якого і був збитий лайнер.

19 червня спільна слідча група назвала імена обвинувачених у справі про загибель «Боїнга». Це росіяни Ігор Гіркін,(Стрєлков), Олег Пулатов, Сергій Дубинський і українець Леонід Харченко. Всі вони, за версією слідства, причетні до переміщення зенітного ракетного комплексу «Бук», з якого був збитий лайнер.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, розбився в Донецькій області влітку 2014 року. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

Фото gettyimages.

Поділитись