У Литві запропонували позбавляти громадянства за підтримку Росії

У Литві запропонували позбавляти громадянства за підтримку Росії

Литовські депутати Даля Асанавічюте, Стасіс Шедбарас та Андрюс Вишняускас підготували проект поправок до закону про громадянство, що передбачає запровадження можливості для позбавлення паспорта Литви іноземних громадян, які отримали його у винятковому порядку, передає Delfi.

За інформацією агентства, громадянство забиратимуть у тих, хто своїми діями «загрожує безпеці та інтересам Литви або підтримує державу, яка загрожує Литві, її союзникам чи іншим країнам».

Як зазначається, відповідний проект насамперед стосується осіб, які підтримують Росію на тлі продовження російської військової «спецоперації» на території України.

«Існує шість випадків втрати громадянства Литовської Республіки, але серед них немає такого, який створив би механізм втрати громадянства після його набуття у винятковому порядку, у той час як також будучи громадянином іншої держави, якщо особа підтримує держави-агресорів і тим самим становить загрозу для Литви, регіону та для безпеки союзників», — йдеться у пояснювальній записці до документа.

Поділитись