У Кремлі розповіли, від чого залежать терміни запуску “Північного потоку – 2”

У Кремлі розповіли, від чого залежать терміни запуску “Північного потоку – 2”

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, говорячи про терміни запуску “Північного потоку 2”, закликав не гадати і не втручатися в роботу регулятора, а також заявив, що технологічно все готово і час залежить від формальностей із сертифікацією.


“Зараз гадати по термінах – це справа невдячна, і ми не хотіли б цього робити. Ніхто не може і не повинен втручатися в роботу регулятора. Компанія виконує всі бюрократичні формальності, юридичні формальності, щоб ця процедура сертифікації відбулася, і далі просто потрібно чекати, коли це станеться”, – сказав він журналістам, відповідаючи на запитання, коли можуть початися постачання газу по “Північному Потоку 2” з урахуванням призупинення сертифікації.

“Технологічно все готове. Далі все залежить від виконання формальностей, пов’язаних із сертифікацією”, – додав Пєсков.

Федеральне мережеве агентство Німеччини повідомило у вівторок, що призупинило сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного оператора “Північного потоку 2”. Оператор цього газопроводу може бути сертифікований як незалежний лише за умови реорганізації правової форми відповідно до німецького права: німецька “дочка” Nord Stream 2 AG має стати власником та оператором німецької частини газопроводу і знову подати повний комплект документів для сертифікації, тоді процес буде відновлено, вказав регулятор.

Поділитись