Джонсон застеріг Кремль від «військової авантюри» біля кордонів України та Польщі

Джонсон застеріг Кремль від «військової авантюри» біля кордонів України та Польщі

“Військовий авантюризм” Росії біля кордонів України та Польщі стане для неї “трагічною помилкою”, заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на слуханнях перед обраним комітетом парламенту.

На його думку, все, що потрібно зробити, це дати Кремлю зрозуміти, що ціна таких прорахунків буде величезною.

Все що ми маємо зробити — це забезпечити, щоб усі розуміли, що ціна прорахунків на кордоні як України, так і Польщі буде величезною. Мої відчуття, і я думаю, що ви погодитеся, що це буде трагічна, трагічна помилка для Кремля — думати, що можна отримати військовим авантюризмом, — висловив думку прем’єр.

Раніше Борис Джонсон сказав, що країна підтримує суверенітет України не тому, що висловлює ворожість до Росії, а через «прихильність» до демократії та свободи. Також про небажання бути вороже налаштованими до Росії заявили міністр оборони Великобританії Бен Уоллес та його український колега Олексій Рєзніков. За їхніми словами, вони стурбовані активністю Москви на кордоні з Україною. Глави оборонних відомств двох країн також наголосили на «безперечності» територіальної цілісності України.

Всі ці заяви були зроблені на тлі інформації, що з’явилися в британських ЗМІ, про те, що Лондон готовий перекинути на Україну до 600 бійців спецназу через нібито підготовку вторгнення Росії.

Поділитись