Великобританія готова інвестувати у зелену економіку Індонезії

Великобританія готова інвестувати у зелену економіку Індонезії

Великобританія зацікавлена ​​в інвестиціях у зелену економіку Індонезії, що підтримає енергетичний перехід у республіці.

Про це домовилися індонезійський лідер Джоко Відодо із британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном на зустрічі у шотландському Глазго. Подробиці переговорів опубліковано у вівторок на сайті прес-служби президента Індонезії.

Відодо назвав “співпрацю в галузі зеленої економіки одним із пріоритетів відносин між країнами”. При цьому він зазначив, що “зелені інвестиції та новітні технології є ключовим моментом для переходу до альтернативних джерел [енергії]”.

Як зазначається у повідомленні прес-служби, “прем’єр Джонсон висловив зацікавленість в інвестиціях, пріоритет при цьому приділятиметься [енергетичному] переходу Індонезії”. За його словами, “Велика Британія також підготує кредитний пакет для підтримки Джакарти”. Профільні відомства “складуть список пріоритетних напрямів співробітництва та моделі фінансування”, зазначається у заяві.

Індонезійський лідер у понеділок виступив на зустрічі світових лідерів, що розпочалася в рамках 26 Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP26) у Глазго. Він закликав розвинуті країни надати підтримку Джакарті в енергетичній трансформації для якнайшвидшого досягнення завдання з нульових викидів.

Поділитись