У КНДР заявили, що її статус ядерної держави «остаточний»

У КНДР заявили, що її статус ядерної держави «остаточний»

Статус Північної Кореї як світової ядерної держави є остаточним і не може бути змінений західними країнами.

Про це 21 квітня заявила глава МЗС країни Чхве Сон Хі у відповідь на недавню критику G7 щодо ракетних пусків Пхеньяну, повідомляє Yonhap.

«Позиція КНДР як світової ядерної держави є остаточною і незворотною… Ми ніколи не добиватимемося визнання чи схвалення ні від кого, поки ми маємо можливість протистояти ядерним загрозам США», — підкреслила міністр.

Вона стверджує, що ядерна зброя КНДР призначена для «послідовного захисту від загрози США».

«Північна Корея продовжуватиме дії, засновані на всіх законних правах, наданих суверенній державі, доки всі військові загрози, що виходять від США і пов’язаних з ними ворожих сил, не будуть повністю усунуті, а вороже середовище, яке перешкоджає незалежності та прогресу нації, по суті, усунуто», – додала Чхве Сон Хі.

Таким чином глава північнокорейського МЗС відповіла на прийняту міністрами закордонних справ Великої сімки спільну заяву, яка засуджує запуск балістичних ракет Північчю.

У ньому зазначено, що Пхеньян «не може і ніколи не матиме» статусу держави, яка володіє ядерною зброєю, відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

Чхве Сон Хі, у свою чергу, зазначила, що Північна Корея «вільна від будь-яких договірних зобов’язань», оскільки юридично вийшла із ДНЯЗ у 2003 році.

Поділитись