У КНДР заявили про невдалий запуск ракети “Чхолліма-1” із супутником

У КНДР заявили про невдалий запуск ракети “Чхолліма-1” із супутником

У КНДР заявили, що під час запуску другого ступеня ракети-носія з військовим розвідувальним супутником «Маніген-1» виникла позаштатна ситуація. Про невдачу повідомляє агентство ЦТАК.

Зокрема, запуск супутника провалився через нестабільний двигун ракети, а також характеристики палива. «Маніген-1» запустили за допомогою ракети-носія «Чхолліма-1». Під час відправлення виникли проблеми, внаслідок яких літальний апарат впав у Жовте море. Запуск відбувся о 06:27 за місцевим часом.

«Причиною інциденту вважається недостатня надійність та стабільність нової системи двигуна, впровадженої в транспортну ракету-носій типу «Чхонріма-1», а також нестабільність характеристик використаного палива. Вчені, інженери та експерти з’ясовують конкретну причину», – заявив представник Національного агентства космічного розвитку.

В агентстві також обіцяли усунути виявлені дефекти, щоб «якнайшвидше провести повторний запуск».

Раніше повідомлялося, що військові Південної Кореї намагаються підняти уламки ракети КНДР із військовим супутником. Північна Корея запустила снаряд, який вона називає «космічною ракетою-носієм».

Поділитись