Ентоні Блінкен не виключив визнання Росії країною – спонсором тероризму

Ентоні Блінкен не виключив визнання Росії країною – спонсором тероризму

Держсекретар США Ентоні Блінкен не виключив визнання Росії країною спонсором тероризму. Про це він заявив на слуханнях у Конгресі США.

Під час слухань сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем запитав главу американської дипломатії: «Але ж ви ніколи не включите Росію до списку країн – спонсорів тероризму?»

«Ніколи не кажіть ніколи», – відповів йому Блінкен.

Разом з тим він не пояснював значення своїх слів. Зазначимо, що раніше Блінкен заявляв, що внесення Росії до цього переліку може мати негативні наслідки.

Нагадаємо, що за американськими законами Держдеп має право вносити держави до переліку країн — спонсорів тероризму, а також виключати їх. У вересні 2022 року Білий дім наголошував, що рішення не вносити РФ до цього списку є остаточним — так там відповіли на відповідне прохання Києва.

До самого списку потрапляють держави, які, на думку Вашингтона, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Щодо країн, що потрапили до переліку, США можуть запроваджувати великі санкції. Нині там фігурують Іран, КНДР, Куба та Сирія.

Поділитись