Австралія скасувала саміт Quad після відмови Байдена приїхати

Австралія скасувала саміт Quad після відмови Байдена приїхати

Австралійський прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе скасував саміт чотиристороннього діалогу з безпеки Quad у Сіднеї, оскільки зустріч не зможе відвідати президент США Джо Байден. Про це повідомляє ANI.

Альбанезе заявив, що лідери Австралії, США, Індії та Японії (входять до Quad), ймовірно, зустрінуться у кулуарах саміту G7 у Японії на вихідних 20-21 травня.

За словами австралійського прем’єра, Байден сказав йому, що розчарований вимушеним скасуванням візиту.

Байден скасувався поїздку через ситуацію з держборгом у США і переговорів з цього питання у Вашингтоні. Байден хоче переконатися, що Конгрес «вживе дій до встановленого терміну для запобігання дефолту», наголосили в Білому домі.

Лідери Конгресу раніше зустрілися з президентом США у Білому домі, щоб обговорити стелю держборгу. Міністерство фінансів попередило, що дефолт може настати вже 1 червня, а міністр фінансів Джанет Йеллен заявила, що це спричинило б глобальний економічний спад.

Стеля боргу – це загальна сума грошей, яку уряду США дозволено займати для оплати своїх зобов’язань – допомог із соціального забезпечення, медичного страхування Medicare, зарплат військових, відсотків за держборгом та інших виплат. Конгрес 2021 року вже піднімав ліміт боргу, щоб уникнути дефолту.

Поділитись