У Китаї зростає занепокоєння через спалах штаму коронавірусу “Дельта”

У Китаї зростає занепокоєння через спалах штаму коронавірусу “Дельта”

Свіжий спалах коронавірусу в Китаї викликає занепокоєння. Країна дуже вразлива до нового штаму “Дельта”.

За 10 днів було виявлено понад 300 випадків.

У місцевих заголовках домінують новини про спалах, і, як повідомляється, головний спеціаліст з респіраторних хвороб країни висловив серйозну стурбованість.

Уряд запровадив нові обмеження на поїздки і перевіряє мільйони.

Незрозуміло, скільки в Китаї повністю вакциновані, хоча влада стверджує, що на сьогодні введено понад 1,6 млрд доз.

Всього в 15 провінціях та муніципалітетах зараз підтверджено випадки захворювання, з них 12 пов’язані зі спалахом, який розпочався у Нанкіні в східній провінції Китаю Цзянсу. Влада пов’язує поширення з варіантом Дельта та внутрішнім туристичним сезоном.

Випадки вперше виникли в липні в аеропорту Нанкіна серед працівників, які чистили літак, який прибув з Росії.

Влада негайно протестувала 9,2 мільйона жителів Нанкіну і запровадила обмеження для сотень тисяч людей.

Газета Global Times назвала спалах “найсерйознішим з часів Уханя”, а в окремій редакції розкритикувала “кричущі лазівки” у заходах щодо запобігання COVID -19.

“Абсолютно тривожно, якщо один недолік може вплинути на багато провінцій та регіонів по всій країні … це свідчить про те, що наш систематичний прогрес у боротьбі з епідемією має бути посилений”, – йдеться у повідомленні.

Спалах викликав занепокоєння щодо вакцин, оскільки виявилося, що деякі заражені були щеплені.

Шао Імін, науковий співробітник китайського Центру контролю та профілактики захворювань, заявив журналістам у суботу, що “очікуються” проривні інфекції у щеплених людей.

У клінічних випробуваннях по всьому світу вакцини Sinovac та Sinopharm – дві з найбільш часто використовуваних у Китаї – виявили ефективність від 50% до 79% у запобіганні симптоматичної інфекції Covid, але вони дуже ефективні для запобігання госпіталізації або смерті.

Поділитись