У Києві звинуватили Росію у «знищенні» енергосистеми України

У Києві звинуватили Росію у «знищенні» енергосистеми України

Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі «вбиває» енергетичну систему України. Таку думку висловила депутат Верховної ради Людмила Буймістер.

За її словами, у сфері енергетики в Україні нині спостерігається катастрофічна ситуація, чим влада має намір обґрунтувати потребу в імпорті електроенергії з Росії та Білорусії. Такий результат став наслідком провалу у процесі заготівлі запасів вугілля та відсутності підтримки місцевих добувних підприємств, переконана депутат.

«Друге, що вбиває нашу енергетичну систему, це, звичайно, цей імпорт електроенергії з Росії та Білорусії, який намагаються виправдати. <…> Цей імпорт вбиває як вугільну галузь, так і галузь теплової генерації», — зазначила вона в ефірі «4 канала».

В результаті українські компанії, що генерують, недоотримують кошти, а атомна генерація не може стабільно функціонувати, вважає Буймістер.

“У нас в принципі сьогодні таким чином управляється вся сфера енергетики, що нас планомірно ведуть до Росії та Білорусі, до повної залежності від імпорту з цих країн, це може закінчитися дуже погано”, – додала вона.

Раніше колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що закупівля електроенергії з Росії та Білорусі – це диверсія, яка веде до втрати енергетичної незалежності країни. На його думку, влада повністю провалила підготовку до опалювального сезону.

Поділитись