У Києві судитимуть за держзраду силовика, який перейшов у російський «Беркут»

У Києві судитимуть за держзраду силовика, який перейшов у російський «Беркут»

Генеральна прокуратура України підозрює у скоєнні державної зради колишнього бійця українського «Беркута», який після держперевороту склав присягу в російському «Беркуті» в Криму.

У повідомленні відомства йдеться, що у скоєнні держзради підозрюється колишній заступник командира підрозділу міліції особливого призначення “Беркут”.

Екс-правоохоронець з 2016 року перебуває у розшуку за підозрою у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством, скоєним 11 грудня 2013 року з метою протидії мирним акціям протесту у Києві, — повідомляє відомство.

Також у Генпрокуратурі зазначають, що з березня по вересень 2014 року фігурант, перебуваючи у Криму, «вирішив надати допомогу країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України. Як стверджують у відомстві, для цього чоловік склав присягу співробітника підрозділу «Беркут» МВС Росії у Криму.

Раніше екс-співробітник спецпідрозділу МВС України “Беркут” прокоментував дії білоруських силовиків під час акцій протесту. На його думку, у їхніх діях немає перевищення сили.

Поділитись